Внимание! Желязото на таблетки е вредно за здравето

Таблетки
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
15.00 лв.
Виж ››

Човешкото тяло се нуждае от правилни дози витамини и минерали. В съвременния свят трудно постигаме това и все по-често посягаме към заместители на нужните ни вещества.

Един от най-важните елементи за човешкото здраве е желязото. В същото време най-честото състояние е железният дефицит. Поради това мнозина посягат към елемента, предлаган на таблетки. Оказва се обаче, че вместо ползи то носи редица негативи за здравето.

В желязото на таблетки се съдържат 10 пъти повече от количеството на минерала, необходим на човешкия организъм. Желязото ускорява процесите на възстановяване на клетките. Високите дози обаче ускоряват този процес до 6 пъти, което може да доведе до редица вреди за здравето.

Изследванията показват, че ефектът се наблюдава до 10 минути след приема на таблетката. При продължителен прием ДНК-то на клетките на кръвта може да бъде увредено сериозно.

Мащерка

Човешкото тяло не може да оцелее без желязо. Когато има определен дефицит на елемента, здравето ни е застрашено. Балансираното хранене може да се справи с този проблем. Има много естествени източници, които могат да ни го доставят в чист вид и в нормални дози.

Особено важно е желязото в напреднала възраст. Мъжете и жените, минали 50-те, се нуждаят от около 8 мг желязо на ден. В най-големи количества то се открива в мащерката.

Следват я продукти като какаото на прах и шоколадът, черният дроб, мидите, стридите, сушените и печени тиквени семки и други. В 100 г червено месо се съдържат 3 мг от минерала, а в 100 г спанак – 2.7. Поради всичко това трябва да подхождаме с особено внимание, когато решим да се обърнем към желязото на таблетки.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати