Знаете ли кои са най-вредните за здравето напитки?

Газирано

Не са нужни мащабни изследвания на учени, за да сте сигурни, че най-хубавите неща са неморални, незаконни, твърде скъпи, нездравословни или се пълнее от тях.

Колкото и да се стараем да живеем здравословно, понякога се поддаваме на моментната си слабост и посягаме към напитки, които знаем, че не са особено полезни.

Но знаете ли кои са най-вредните за здравето и фигурата напитки, които на практика можем да открием във всеки дом?

Пакетираните сокове - Всъщност трудно може да намерите 100-процентови натурални сокове, без добавена захар и консерванти, защото такива сокове от една страна биха били твърде скъпи, от друга - с кратък срок на годност.

Плодови Сокове

По-голяма част от соковете, които се предлагат в търговската мрежа съдържат малки проценти натурална суровина и обикновено имат голямо количество захар, която не е никак полезна.

Кафе с бита сметана - Навикът ви да започвате деня си с чаша кафе с бита сметана може да се окаже причината да не може да закопчавате любимите си дънки.

Кафето с бита сметана е доста калорично, една порция такава напитка може да съдържа до 800 калории и 170 г захар. Откажете се от богатия вкус на тази напитка в полза на обикновено кафе с обезмаслено мляко.

Ароматизирана минерална вода - По правило минералната вода е полезна за организма, но придаването на различни плодови аромати става с помощта на изкуствени подсладители, което просто няма как да е здравословно.

Смути и плодови шейкове - те са изключително полезни, когато си ги приготвите сами вкъщи. Но когато си поръчвате подобна напитка в заведение, рискувате да получите чаша, пълна с различни изкуствени оцветители, овкусители и подсладители.

Кафе със сметана

Алкохол - Тук е мястото да споменем за пореден път, че твърдият алкохол е изключително калоричен. Неговата редовна консумация може да повиши риска от затлъстяване, особено ако пиете ежедневно.

Енергийни и спортни напитки - Широкорекламираните енергийни и спортни напитки може и да повишават тонуса на организма ви, но са много вредни за здравето. Те са богати на захар, консерванти и кофеин.

Газирани безалкохолни напитки - няма да се спираме подробно на тях, защото вече и малките деца знаят, че в тях има прекалено много захар, изкуствени подсладители, консерванти, оцветители и овкусители.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Maria
Maria
28.02.2016 07:28
DA.Na parvo miasto vodata ot cheshmata, wsichki drugi posle.
0
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
27.02.2016 15:40
Отдавна спрях да консумирам каквито и да било газирани напитки и се чувствам страхотно.Домашни сокове и компоти са на почит вкъщи :)
0
0