Печените ябълки пазят от преяждане

Хранене

Новогодишните празници отминаха, а покрай именните дни не преставаме да преяждаме. Това може да се превърне в начин, по който ще се храним през цялата година.

Страстта към храненето е сходна с наркоманията, тъй като желанието за постоянно ядене се оформя в същите зони в мозъка, които са активни при абстиненция.

Това е и причината хората с наднормено тегло да не могат да го свалят, колкото и нови диети да пробват. Но ако се борим с преяждането, преди да е започнало, можем да постигнем някакъв успех. Преди да седнете на отрупаната с вкусотии маса, изяжте две печени ябълки, в които е добавена по една лъжичка захар.

Пектинът, който се съдържа в ябълките, набъбва, и така лъже стомаха ви, че вече почти сте се наяли. Няма как да се натъпчете, ако смятате, че вече сте заситени. За да се предпазите от киселини след поемане на твърде много храна, пийте алкална минерална вода по време на ядене.

Ябълки

Точно минералната вода е полезна срещу преяждане – преди да седнете на масата, изпийте две чаши и стомахът ви ще се запълни. Ако все пак сте прекалили с яденето, защото и този път не сте устояли на изкушението, пийте чай от черен бъз, джинджифил, лайка и мента.

След празнична или просто обилна вечеря си легнете, наспете се добре и на сутринта яжте само ябълки или цитрусови плодове. Те имат разтоварващо действие върху храносмилателния тракт и ще ви избавят от неприятното чувство за тежест.

Пийте повече течности, докато се храните, така ще запълните стомаха си и няма да се наложи да преяждате. Наблягайте на зеленчуците и месото, а за десерт избирайте плодове без добавка от сметана и сладки заливки за украса.

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати