gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Немските бири на пазара са пълни с отрови?

Немските бири на пазара са пълни с отрови?

Немските бири на пазара са пълни с отрови?

Така любимата немска бира се оказа опасна за здравето. В кехлибарената течност е открит изключително вреден пестицид, пише на страниците си немското издание Шпигел.

Едни от най-популярните марки бира на пазара са заразени с отрова. В огромна част от произведената суровина е открит пестицид за унищожаване на плевели. Той е попаднал върху ечемика и в последствие се е пренесъл и в бирата.

Немската бира се смята за най-качествената и чиста напитка от хмел в света. Бирата се произвежда по стара традиция.

Производителите се стараят да поддържат високо ниво на пивото, в което единствените съставки са ечемикът, хмелът и водата. Резултатът от анализите на състава на бирата обаче показват друго.

Експертите са изследвали проби от 14 от най-известните марки немски бири. Резултатите показали, че в тях се съдържат над 300 пъти повече от допустимите дози от опасния пестицид глифосат.

Той е изключително опасен и се предполага, че може да доведе до промени в ДНК-то и да способства развитието на различни онкологични заболявания.

Заразената бива вече е на пазара. От германския институт за оценка на риска успокояват, че дори в тези дози, глифосатът няма как да доведе до наистина фатални последствия.

Въпреки това присъствието му в бирата не е препоръчително и за в бъдеще трябва да се обърне специално внимание на съставките на пивото, преди то да бъде пуснато за продажба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 19:50
Не купувам чужди марки,имало защо...
0
0