Вижте как си вредите с консумацията на полуфабрикати!

Ядене на чипс

Независимо дали ядете от полуготовите храни от време на време, или редовно приготвяте храната си от пакет, е важно да знаете какво причиняват тези продукти на вашия организъм.

Тези ястия са истински хит във Великобритания, понеже в твърде ангажирания си делник британците нямат никакво свободно време, за да сготвят. С полуфабрикатите обаче само за няколко минути вечерята е на масата.

На опаковките на тези храни ще видим, че те съдържат значително количество калории и мазнини, но малко хора се замислят дали истински питателната храна ще е толкова бедна на полезни вещества.

Полуготовите храни могат да са опасни за здравето ви, ако ги консумирате редовно, а няколко проучвания показват какво причиняват на тялото ви.

Не задоволяват нуждата ви от хранителни вещества

Бургер

Храната, която приготвяте сами, е пълна с витамини и минерали, от които организмът ви се нуждае, за да функционира нормално. И колкото по-пресни са продуктите, толкова по-полезна за вас е приготвената храна.

В полуготовата храна обаче липсват тези витамини и антиоксиданти, за да може тя да се приготвя по-бързо и без големи усилия.

Засилват апетита

Факт е, че с полуготовите храни бързо ще заситите апетита си. Но както бързо сте заситени, така и бързо ще огладнеете отново. Проучванията казват, че заради липсата на полезните съставки в тях, организмът няма как да е сит. Затова не трябва да се изненадвате, че след като сте хапнали полуфабрикати, изпитвате отново глад.

Ставете по-мързеливи

Доказано е, че загубата на вещества от истинските хранителни продукти ни прави по-мързеливи. Голяма част от хората загубват трудолюбието си от факта, че значително съкращават времето за приготвянето на храната си.

Спираме да усещаме истинския вкус на храната

Ако редовно се храните с полуготови храни, които не са естествени, един ден ще забравите вкуса на истинските природни продукти.

Рейтинг

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 19:48
Стремя се да ги избягвам колкото се може повече.
0
0