Отровен салам едва не уби десетокласник!

Салам

Дете от Пазарджик се размина на косъм със смъртта. Своевременната реакция на родителите му и екипите на Спешна помощ спасили живота му.

Десетокласникът решил да хапне преди училище. Момчето си направило сандвич със салам, в който забелязал синкава точка. Той не ѝ обърнал внимание и изял обяда си.

Минути след това момчето се почувствало зле, главата му започнала да се мае и движенията му се забавили. Той веднага позвънил на родителите си и със сетни сили успял да им съобщи за състоянието си. Те, от своя страна, веднага позвънили на 112, откъдето изпратили екип на Спешна помощ. Момчето е откарано в болницата в изключително тежко състояние - с подути клепачи и уста и бавно добиваща лилави оттенъци кожа.

Медиците в интензивното отделение установили, че момчето е получило тежък алергичен шок. За щастие, бързото пристигане на екипа е помогнало да не се стигне до фатален край. Състоянието на момчето е стабилизирано.

Според специалистите най-вероятната причина за острата реакция на организма му е вид химическа боя или консервант, добавен в салама.

Колбаси

Родителите са предоставили остатъка от изделието за изследване в местната Областна дирекция по безопасност и контрол на храните. За съжаление те са изхвърлили опаковката му, на която са описани съдържанието и срока на годност.

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати