Как да останем хидратирани дори ако не пием вода?

Как да останем хидратирани дори ако не пием вода?

Ако водата не е сред любимите ви напитки, то следващите редове са точно за вас! Ето няколко здравословни начини да сте хидратирани, дори ако не ви харесва вкуса на обикновената питейна вода.

1. "Яжте" повече вода

Според последните проучвания яденето на повече плодове и зеленчуци може да ви набави необходимото дневно количество вода. Изберете плодове и зеленчуци с високо съдържание на вода като пъпеши, диня, ягоди, маруля, краставици, целина и зеле.

2. Минете на мехурчета

Най-големият мит за газираната вода е, че тя просмуква калций от костите ви. Това не е вярно. Газираната вода е също толкова полезна и хидратираща, както и обикновената. Прекомерната консумация на захар от пиене на много сладки газирани напитки, от друга страна, наистина има връзка с остеопорозата.

Как да останем хидратирани дори ако не пием вода?

3. Ароматизирана вода

Няма по-лесно нещо от това сами да си направите ароматизирана вода. Малко лимонов сок, нарязани плодове или билки ще разнообразят чашите ви и ще направят пиенето на вода поносимо.

4. Пийте чай

Независимо дали го пиете горещ или студен, чаят придава на водата вкус и аромат без добавени захари. А различните чайове носят със себе си и ползи за здравето.

5. Не пийте купени сокове

Било то газирано или не, купените сокове съдържат вредно количество захар и фруктоза. Стремете се да избягвате употребата им, дори на опаковката да е изписано, че не съдържат захари. Все пак няма нищо по-полезно от току-що изцеденият сок!

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати