Тревога! Китайците изпиха малцовото уиски на целия свят

Тревога! Китайците изпиха малцовото уиски на целия свят

Любимото на пиячи от цял свят малцово уиски май е на път да изчезне. Световните запаси от този алкохол са на изчерпване, съобщават от CNN.

Според информацията главната причина това питие да стане кът се крие в интереса на китайците към него. Населението на Китай направо се влюбило в невероятната алкохолна напитка и с охота я консумирало.

Налице е дефицит на отлежал и рядък сингъл малц и занапред положението ще се влошава, оповести Рикеш Кишнани, на който дължим първия в света инвестиционен уиски фонд.

Оказва се, че през последните години отлежалото малцово уиски е започнало да се търси все повече и повече. Всъщност според статистиката търсенето на отбраната напитка се е покачило с близо 160 процента за времето от 2004 година до 20015 година.

Любителите на качествения алкохол признават, че това питие никога не е можело да се намери лесно, но през последните години си е направо чист късмет да попаднеш на него заради повишения интерес на китайците.

Сега специалисти изчисляват, че през следващите десетина години най-вероятно ще има недостиг на питието. Както сами се досещате, поради този факт, стойността на питието ще нарасне още повече.

Малцовото уиски е добре познато сред ценителите на качествения алкохол. Благодарение на уникалния си аромат и вкус то може да плени и най-капризното небце.

Заради интереса от страна на Китай обаче конкуренцията за него е голяма. Според информацията към днешна дата на Азия се полага една пета от износа на шотландско уиски. Само за година континентът успява да си набави близо 250 милиона бутилки.

Точно там е продаден на търг и най-скъпият скоч на планетата. Бутилката Macallan M е била закупена за феноменалните сума от 628 205 долара. Същевременно бутилка от Black Bowmore на 30 години, оценяваща се преди 22 години на 110 долара, днес струва цели седем хиляди долара.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати