Внимание! Любимите ни храни говорят за нашето здраве

Внимание! Любимите ни храни говорят за нашето здраве

Всички си имаме любими храни и вкусови навици. Ето някои храни, чиято прекомерна консумация може да говори за здравословното ни състояние:

1. Шоколад - според изследванията на психолозите при напрежение на подсъзнателно ниво прибягваме към шоколада като вид успокоение. Според диетолозите пък страстта към шоколада нараства при диета. Това означава, че организмът е подложен на ограничен режим на хранене и по този начин се компенсира чувството на глад.

2. Бонбони - ако обичате бонбони за смучене, специалистите предупреждават за риск от диабет. При висока кръвна захар и прекомерна консумация на сладко, които са съпроводени с често уриниране, това може означава, че имате диабет.

3. Сладолед - сладоледът и млечните продукти дават много енергия на организма. Честата консумация на сладолед, говори че имаме нужда от почивка и релакс.

4. Чипс и соленки - говори за дехидратация на организма. Тялото притежава естествени защити, чрез които търси начин за набавяне на необходимото му количество вода. Консумацията на много солени храни, като чипс и соленки, говори за наличие на стрес, а според някои специалисти яденето на хрупкави храни води до облекчаване на стресовите моменти.

Внимание! Любимите ни храни говорят за нашето здраве

5. Хамбургери и пържоли - постоянно желание за похапване на пържолки и хамбургери говори за недостиг на протеини. Възможно е тялото да се нуждае от желязо и витамин В.

6. Сирене - Сиренето, освен източник на протеини и мазнини, съдържа и естествени млечни захари. Постоянната нужда от консумация на сирене може да означава, че имаме нужда от повече калций и витамин D. Сиренето е източник на енергиен баланс в организма.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати