Три вкусни идеи за консервиране на чушки за зимата

Консервирани чушки

Чушките са вероятно сред най-консумираните зеленчуци не само в прясно състояние, но и консервирани. След като започне сезонът на консервирането, всеки се замисля дали да не приготви туршия с камби, консервирани печени или пържени пиперки и т. н. Ето защо тук ще Ви предложим 3 идеи за консервирането на чушки, които можете да пробвате:

Консервирани печени червени чушки

Необходими продукти: 10 кг печени и обелени чушки, 2 л оцет, 250 г сол, 400 мл олио, 5 глави чесън, 2 връзки магданоз, няколко зрънца черен пипер, 5- 6 дафинови листа

Начин на приготвяне: В оцета се разтваря солта и с тази смес се заливат чушките, подредени в емайлиран съд. След като минат 4 часа, се оставят да се отцедят (течността не се изхвърля) и се подреждат в буркани, като между редовете се слагат нарязаните скилидки чесън, нарязан магданоз, дафинов лист и зрънца черен пипер. Всеки буркан се поръсва с олио и се долива с течността от отцедените чушки. Бурканите се затварят и след 20 дни са готови за консумация.

Чушки в буркани

Парена туршия от пиперки

Необходими продукти: 4 кг червени чушки, няколко обелени и нарязани на кръгчета скилидки чесън, няколко листа дафинов лист и зърна черен пипер, по желание чубрица, марината, приготвена от 1 л вода, 200 г сол, 1 л оцет, 130 мл олио, 250 г захар

Начин на приготвяне: На добре измитите чушки се отстраняват дръжките на около 1 см от основата. По този начин хем ще са удобни за хващане при консумация, хем няма да заемат много място в бурканите.

Маринатата се кипва и в нея се слагат по няколко чушки докато омекнат. По този начин всички чушки се мариноват, оставят се да изстинат и се подреждат в буркани, като между редовете се редят изброените подправки. Заливат се с изстиналата марината и бурканите се затварят.

Ароматна туршия от камби с оцет и мед

Необходими продукти: 5 кг червени камби, 6 моркова, 1 глава цветно зеле, 1 корен хрян, саламура, приготвена от 3 л вода, 3 л оцет, 300 г мед и 500 г сол.

Начин на приготвяне: Камбите се измиват и се надупчват с игла в областта на семенника. Нареждат се в буркани, между тях се реди нарязаното зеле, колелца от морковите и резени хрян. Бурканите се заливат с предварително приготвената саламура и се затварят.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати