Сиренето на Уисконсин е най-доброто сирене в света

Най-добро сирене
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсален панер-органайзер за отцеждане - 45 см
11.00 лв.
Виж ››

Сиренето, произвеждано в американския щат Уисконсин, спечели състезанието за най-добро сирене в света. Това се случва за първи път от 28 години, след като за последен път през 1988 година бе оказана подобна чест на сиренето в щата Уисконсин.

Първенецът в състезанието е произведение на компанията Emmi Roth, чийто директор – Нейт Леополд, заяви, че предходната година е била най-добрата за тях и се гордее с наградата.

Уисконсин е известен и като щата на сиренето, защото от години е лидер в неговото производство. Американците от този район се славят и като най-големите фенове на сиренето в САЩ.

За да консумираме хубаво сирене, то трябва да зрее точно 9 месеца, а допълнителните аромати на карамел и гъби му придават неповторимия вкус, се казва в местен вестник.

Гауда

Вкусовете в едно парче сирене наистина са разнообразни, но са и балансирани. Те правят текстурата му идеална, а аромата му - приятен и отличителен, казва главният съдия в международното състезание Ръсел Смит от Австралия.

Сиренето на Уисконсин тази година успя да се наложи над вечните си конкуренти – швейцарските и холандските сирена. Швейцарското сирене бе победител сред най-добрите сирена през последните 5 години.

А холандското сирене Гауда редовно е на второ място в надпреварата.

Тази година световното състезание за най-добро сирене в света постави истински рекорд по брой на участници. 2955 вида сирене от 23 държави и 31 американски щата се съревновава един с друг.

Сиренето на Уисконсин бе големият победител, като освен за най-добро сирене, спечели награди в още 127 категории, което е 38% от всички призове, които бяха раздадени.

За първи път в историята на световното състезание има толкова категоричен победител. Всяка година в щата се произвеждат около 1.3 милиона килограма сирене.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати