Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за плодови кисели

Три идеи за плодови кисели

2 от 3 Снимки

Млечен кисел с плодов сок


Необходими продукти: 1 л прясно мляко, 130 г захар, 4 с. л. нишесте, 100 мл плодов сок (най-добре червен), 2 праха ванилия.

Начин на приготвяне: Млякото се слага на котлона и се кипва, като се внимава да не изкипи. Котлонът се намалява, добавя се захарта и се разбърква до пълното ѝ разтваряне. Нишестето се разтваря до получаването на каша в малко студено мляко и се добавя към останалата млечна смес. Вари се на слаб огън при непрекъснато разбъркване докато киселът се сгъсти. Добавя се ванилията, отново се разбърква и сместа се изсипва в подходящи купи. Непосредствено преди сервирането се залива с плодовия сок.

Когато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи.

Приготвят се изключително лесно, стига да разполагате с нишесте. То може да е пшенично, царевично или картофено, а в краен случай и просто брашно. За предпочитане е обаче да се снабдите с царевично нишесте, защото то е най-подходящо за направата на кисели.

В горната галерия Ви предлагаме 3 идеи за плодови кисели, които са лесни и бързи за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати