Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за плодови кисели

Три идеи за плодови кисели

3 от 3 Снимки

Малинов кисел


Необходими продукти: 3 ч. ч. малини, 6 с. л. захар, сок от 1 лимон, 1 л вода, 2 с. л. царевично нишесте.

Начин на приготвяне: Измитите малини се пасират до получаването на пюре. Оставят се малко цели плодове за декорация. Във врящата вода се добавят захарта, лимоновият сок и разтвореното в малко хладка вода нишесте. Котлонът се намалява и всичко се бърка докато започне да се сгъстява. Накрая се слага малиновото пюре, разбърква се и кисела се насипва в купи, които се гарнират с цели малини.

Когато говорим за кисели в никакъв случай не си мислете, че става въпрос за нещо кисело на вкус. Точно напротив- киселите са вид сладки десертни кремове, които са любими на малки и големи.

Приготвят се изключително лесно, стига да разполагате с нишесте. То може да е пшенично, царевично или картофено, а в краен случай и просто брашно. За предпочитане е обаче да се снабдите с царевично нишесте, защото то е най-подходящо за направата на кисели.

В горната галерия Ви предлагаме 3 идеи за плодови кисели, които са лесни и бързи за приготвяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати