Пийте чешмяна вода вместо минерална!

Чешмяна вода

Според последни проучвания чешмяната вода е по-добрият избор за пиене - тя е за предпочитане пред минерализираната.

Детските специалисти дори я препоръчват за малките деца. По тяхно мнение бутилка с чешмяна вода от вкъщи е по-правилното решение за учениците, вместо да им се дават пари за вода с високо минерално съдържание.

Спецовете по темата твърдят още, че въпреки лечебното свойство на минералната вода, което е известно от дълбока древност, при различни специфични състояния тя може да бъде дори вредна за децата.

Друг важен съвет на специалистите е освен чешмяната вода родителите да приготвят храната на децата от вкъщи. Това е много по-правилно решение, отколкото да бъдат записани на стол или да им се дават пари за храна.

Минерална вода

Така всеки знае какво консумира детето му и се избягва купуването на вредни за децата храни като чипс, бързи закуски и прекалено много сладки десерти.

Последните проучвания и статистики показват още, че децата отпреди 25 години са били по-здрави. Това най-вероятно се дължи на чистата и неподправена храна, която се е консумирала тогава.

Децата са пиели чешмяна вода, а не минерална, и не са консумирали всички вредни и пълни с консерванти храни.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Преди години водата в чешмите беше добра ,но днес има периоди когато тече направо батак ,мътна като боза и не става за пиене ,така че не е лошо да се пие и изворна вода
1
0