Седемте причини защо трябва да пиете сок от моркови всеки ден!

Сок от моркови

Здравословният начин на живот се базира на равни части физическа активност и здравословно хранене. Обикновено стане ли дума какви са полезните храни, почти на всеки му идват в ума плодовете и зеленчуците. Всички знаем за благотворното им влияние върху организма ни.

Всеки един зеленчук има своите предимства, но един от тях се откроява не само със специфичния си оранжев цвят, но и заради многобройните си качества. Разбира се, става дума за моркова. Освен че е вкусен, сокът от моркови трябва да стане неизменна част от вашето меню, ако искате да живеете по-добър и по-здравословен живот.

Ето и седем добри причини за това:

Подобрява имунитета и контролира сърдечно-съдови заболявания

Поради високото съдържание на витамин А в него сокът от моркови активизира и засилва имунната система. Здравословният нектар също помага за подобряване на зрението и ежедневната му употреба може да предотврати появата на сърдечно-съдови заболявания и инсулти. Витамин А в допълнение поддържа лигавицата на вътрешните органи здрава, за да ги предпази от заразяване с патогенни организми.

Намалява холестерола

Сокът от моркови доказано намалява нивата на лошия холестерол, намалява риска от диабет и подпомага бързото възстановяване на черния дроб.

Помага за съсирването на кръвта

Моркови

Богатите на витамин К моркови помагат на кръвта да се съсирва.

Лекува външни рани и венците

Сокът от моркови има високо съдържание на витамин С, който помага за по-бързото зарастване на открити рани и поддържа венците здрави.

Предотвратява рак

Морковите са доказано средство против рак. Повишеният прием на каротеноиди намалява случаите на рак на пикочния мехур, на простатата, на дебелото черво и на гърдата.

Източник на протеини и здравето на костите

В сока от моркови се съдържа и витамин D, който спомага за образуването на протеините в тялото. Високото съдържание на калций в сока заздравява костите.

Прочиства черния дроб

Честата консумация на сок от моркови помага за изчистването на токсините в черния дроб. Възстановяването на нормалните чернодробни функции предотвратява натрупването на мазнини и помага за тяхното бързо разграждане, предотвратявайки натрупването на излишно тегло и затлъстяването.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати