Храните, които възпаляват тялото ни!

Маргарин

Хроничното възпаление е много лошо състояние, което предизвиква сериозен дискомфорт на човека. Има няколко вида храни, които предизвикват точно това възпаление и които трябва да избягваме, ако имаме такива проблеми.

Захар

Първа в списъка е захарта. Трапезната захар се използва много широко за подслаждане в ежедневието. Повечето сме наясно, че бялата захар е много вредна, но въпреки това не спирам нейната консумация. За щастие, имаме голям избор на подсладители, с които можем да я заменим. Но дори да го направим, тя е навсякъде - в чипса, сладоледа, белия хляб, газираните напитки и т.н.

Така захарта и глюкозният сироп стават основни причинители на възпаленията в организма. Според изследванията прекаляването със захарта води освен възпаление на стомаха и до различни други заболявания като бъбречни проблеми, както и до ограничение на противовъзпалителното действие на Омега-3 мастните киселини.

Захар

Хидрогенирани мазнини

На второ място се нареждат хидрогенираните мазнини. Те се срещат в продукти като маргарин, растителна сметана, чипс, шоколад, както и в готовите сандвичи и бургери. Консумацията им води до сърдечносъдови заболявания и понижаване нивата на добрия холестерол.

Растителни масла

Растителното олио и растителното масло са следващите вредители. Трябва да се ограничи приемът на царевично, слънчогледово и соево масло. Пестицидите при извличането на растителното масло са много вредни за организма.

Още възпалителни причинители са рафинираните въглехидрати, както и прекомерната употреба на алкохол.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати