Буболечките и космите в храните са напълно законни в САЩ

Лоша храна

Ако си мислите, че сте видяли всичко - от косми в купешките салата, до червеи в месото по заведенията, и вече няма какво да ви учуди, то тогава сте в голяма грешка.

След множеството оплаквания от консерви, пълни с плесен, мухъл и гъсеници, плодове и агнешки глави, пълни с червеи, се оказа, че според американците можем да си похапваме и много по-гнусни неща и то без да се оплакваме.

Агенцията за контрол над храните в САЩ (FDA) е направила статистика до колко части от буболечки или косми или други такива гадости имат право да се съдържат в храната, която се консумира.

Един от най-колоритните примери е този, че в шоколада било допустимо да има някоя друга част от буболечка и някои друг косъм от гризач. Направо да ти се прииска да изтичаш до магазина да си купиш какаовото лакомство.

Буболечките и космите в храните са напълно законни в САЩ

Пакетираните миксове със салати пък били заразени с бактерии коли, но и те са си легални.

В Китай пък било много култово да ядат супа в птиче гнездо. За приготвяне на гнездото ползвали слюнката на птиците. И на всичкото отгоре това се води едно от най-скъпите ястия в света.

Хайверът и трюфелите също се оказа, че имат съмнителни съставки, въпреки че и те също се славят в доста висока цена. След направено проучване се стигнало до заключение, че в САЩ един човек изяжда около половин килограм насекоми чрез храната си за година.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Инна
Инна
03.04.2016 10:35
Интересно, пък аз упорито гоня всички буболечки от вкъщи!
0
0