Продължаваме да консумираме храна с неизвестен срок на годност

Жена в Магазин

Въпреки множеството сигнали, подадени от загрижени граждани, за неяснотите по отношение на срока на годност на продуктите, все още се откриват такива продукти.

Оказва се, че масова практика на търговците и магазините е да лепят лепенки, които използват за цени и на тях да пише годността на продукта. Само че това изобщо не е достоверна информация, тъй като етикетчетата редовно се отлепват и се подменят с нови.

В някои хранителни вериги вместо да отлепят старите етикети, най-безцеремонно залепват нови и нови върху тях. На други стоки пък изобщо няма нито лепенки, нито надпис от производителя, с две думи - явно са безсрочни.

Друг гаф, който можете да срещнете, е производителят да е оставил празно поле за попълване на срока на годност, но то да продължава да си стои празно.

Това се случва, въпреки закона, който гласи, че етикетите трябва да се поставят по начин, който не позволява отделянето им от опаковката.

Същото важи и за надписите от производителите Срок до 3 месеца след датата на производство. Естествено, в този случай датата на един и същи продукт се измества периодично и по магичен начин напред.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати