Забавни рецепти за злояди деца!

Детски сандвичи

За да станат вашите деца ценители на добрата храна, необходимо е да ги приучите от най-ранна възраст да познават различните вкусове. Липсата на апетит е често явление при децата. Още след първите дни на раждането трябва да започне приучаването на детето към реда на хранене.

Вкусовите рецептори се развиват в първите години от живота на децата и имат възможността да запаметяват. Достатъчно е да променим една от съставките, да добавим нещо малко и различно или просто с малко усилие да предадем по-различен вид на ястието, за да привлечем вниманието на детето и да го накараме да посегне веднага към него.

Разнообразната храна действа много благоприятно на апетита.

Ето няколко идеи, които ще помогнат да се справите по-лесно със злоядството на вашите деца.

Калинки от яйца

Сандвичи калинки

Варени яйца – 3 бр., печени червени чушки, маслини, морков, сол, клечки за зъби

Начин на приготвяне: Обелете яйцата. Изрежете от чушките сърцевидни парченца, за да покриете яйцата като с крилца. Посолете ги съвсем леко. От маслините изрежете по 6 големи точки и ги прикрепете към крилцата от чушки. Тялото на калинката е готово.

От едната страна на яйцата с помощта на клечка за зъби прикрепете цяла маслинка за главичка. От двете страни на всяко яйце нарежете от морков и забодете по шест тънки ивички за крачета, а близо до главичката поставете два броя за пипала. Калинката поставете върху лист зелена салата.

Салата Снежен човек

Направете млечна салата с цедено кисело мляко, пресни или кисели краставички, счукани орехови ядки, скилидки чесън и сол.

Изсипете салатата в чинийка и загладете. Отгоре сложете допълнителен слой цедено мляко, за да имитира сняг. Върху салатата поставете твърдо сварено и обелено яйце.

Отделно смачкайте малко сирене и разбъркайте с олио. С тази смес оформете главата на снежния човек. Направете очички и копчета от зърна черен пипер. От морков и червена чушка направете носа и устата. От праз – метлата на снежния човек.

Пица Котенце

Разделете на четири части 500 г готово тесто за пица, оформете го на питки и изпечете. Намажете отгоре с доматен сок или пюре. Със сирене, изрязано във вид на кръгчета, оформете муцунката, очите. Дооформете очите и нослето с маслинки, а мустаците - със стръкчета зелен лук.

И въпреки всичко погрешно е да се смята, че едно дете трябва да яде много, за да расте и да се развива правилно. Децата ядат толкова, колкото изискват нуждите на организма им.

Не ги насилвайте, не ги укорявайте, не давайте на сила храната!

Ако пък проявите творчество и фантазия при поднасянето на храната - може да постигнете успех!

Струва си да се опита!

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати