gotvach.bg»Статии»Любопитно»Това не е дъждовна капка, а уникален десерт!

Това не е дъждовна капка, а уникален десерт!

Дъждовна капка

Може и да не вярвате на очите си, но капката на снимката не е вода, а истински десерт. Заради вида си той е наречен Дъждовна капка и е делo на майстор готвача Дарън Уонг.

Десертът е вдъхновен от традиционно ястие за японската кухня и за неговото приготвяне са използвани само 2 съставки – вода и агар, получен от екстракцията на червени и кафяви водорасли.

Водораслите са от Тихия океан и Бяло море, като в рецептата са се проявили като идеални заместители на желатина.

Десертът Дъждовна капка направи своя дебют пред публика минали уикенд на пазара за хранителни стоки Smorgasburg в САЩ. Хранителният продукт бе представен като деликатна комбинация от изворна вода и агар.

Топката може да се сервира леко охладена и гарнирана с меласа или печени ядки, смлени на прах, казва нейният създател. По-приятният момент обаче не е самото хапване на сладкиша, а удивителният начин, по който е приготвен, категорични бяха зрителите.

Десерт Дъждовна капка

Сладкишът на практика се топи в уста, споделят първите, които го опитаха.

Преди да се появи официално на пазара, десертът Дъждовна капка бе показан в клип в интернет. Повечето хора обаче се усъмниха, че това е истинска храна, и предположиха, че е първоаприлска шега.

Въпреки че е сладкиш, на практика това лакомство е нискокалорично и колкото и да хапнете от него, няма да напълнеете. Освен това е подходящ и за веганите, защото в него липсват продукти от животински произход.

Желаещите да опитат от невероятното лакомство образуваха голяма опашка на пазара в Smorgasburg и всички бяха единодушни, че след суши бургера това е най-гениалното произведение в света на кулинарията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати