Три идеи за агнешки ястия, подходящи за деца

1 от 3 Снимки

Агнешка супа



Необходими продукти: 200 г обезкостено агнешко месо, 1 морков, 1 глава лук, 2 шепи ориз, сол на вкус, 1 яйце, 1 ч. ч. кисело мляко, няколко стръка пресен джоджен.

Начин на приготвяне: Измитото и нарязано на ситно месо се слага да се вари заедно с нарязаните лук и морков. Когато месото е почти готово се добавят оризът, солта и джодженът. От яйцето и млякото се прави застройка, която се изсипва, когато супата е напълно готова. По желание можете да добавите и още сол, но не забравяйте, че солта е много вредна за децата.

Агнешкото месо не е от най-уважаваните от малчуганите меса, но освен че то е пълноценен източник на протеини, е богато и на желязо. Ето защо е добре да поднасяте по-честичко агнешко на децата Ви, макар и да се мръщят.

За да Ви улесним обаче, ще Ви предложим 3 идеи за агнешки ястия, които освен че са много полезни, често се харесват дори и на децата. Разгледайте нашите идеи в горната галерия.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати