Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Три идеи за пилешки вкусотии, подходящи за деца

Три идеи за пилешки вкусотии, подходящи за деца

3 от 3 Снимки

Мариновани пилешки шницели на фурна


Необходими продукти: 500 г пилешки пържоли, няколко стръка ситно нарязан магданоз, алуминиево фолио и зехтин за намазването му, 25 г масло, 1 с.л. лимонов сок, сол на вкус

Начин на приготвяне: Пилешките пържоли се измиват и се начукват добре. В купа се смесват магданозът, разтопеното масло, лимоновият сок и сол на вкус. С тази марината се намазват пържолите и се оставят в хладилника за около 4- 5 часа.

След това се откъсва достатъчно голямо парче фолио, което се намазва със зехтин, пържолите се увиват плътно в него и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 30 мин. Добре е да ги обърнете веднъж, докато се пекат. Сервират се топли, поднесени със зеленчуково пюре или задушени зеленчуци.

Макар в последно време да се говори, че пилешкото месо, което се продава по магазините, е пълно с всякакви химикали, трудно ще лишите детето си от него.

Купувайте го просто от сигурни източници и го приготвяйте с много любов, защото се оказва, че именно то е най-обичаното месо от малчуганите.

И след като сте се сдобили с пилешко месо, тук можем да Ви предложим и 3 идеи за пилешки вкусотии, които са подходящи за деца. Освен обичайните пилешки кюфтета, пиле с картофи или пиле с ориз в галерията може да видите какво още интересно ще се услади на вашия малчуган.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати