Теке макове - вкусните японски суши рула

Суши с риба тон

Класически рула с риба тон или теке макове са много популярни сред любителите на сушито по целия свят. Те са изключително тачени сред жителите на столицата на Япония - Токио.

Риба тон може да се нарече втората най-популярна риба за суши, която кулинарните майстори използват, за да се подготвят вкусните рула. Има много разнообразни варианти от японски ястия с риба тон, но класическите теке макове ролки са може би най-разпознаваеми и популярни дори и извън Япония.

Според статистиката до 80% от общия улов на риба тон в света се изразходва за приготвяне на суши.

Месото на рибата е много полезно - съдържа калций, фосфор, витамин D, аминокиселини и други основни хранителни вещества за човешкото здраве. Затова теке макове са не само много вкусна, но и много здравословна храна.

Риба тон

За да се получат вкусни теке макове, се препоръчва да се обърне специално внимание на качеството и свежестта на рибата тон, от която те ще бъдат приготвени.

Един от най-важните показатели за определяне на качеството на рибата е нейният цвят. Ако рибата е светла и филето е леко прозрачно, тогава шансовете, че месото ще бъде свежо, меко, здравословно и вкусно, са по-големи.

Към вкусните ролки може да се добави сос Карай, който се прави с майонеза, сусамово масло и чили сос.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати