Три вкусни и бързи рецепти за млечни супи

Три вкусни и бързи рецепти за млечни супи
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Всеки знае, че супите са много полезни, но особено полезни са млечните супи. Те не само че подготвят храносмилателната система за основното ястие, но са и богат източник на витамини.

Ето защо е добре да се научите как да приготвяте супи, като тук сме подбрали 3 от най-лесно изпълнимите рецепти:

Млечна супа с картофи и тиквички

Три вкусни и бързи рецепти за млечни супи

Необходими продукти: 5 ч. ч. прясно мляко, 2 тиквички, 5 картофа, 35 г масло, няколко стръка копър и няколко стръка магданоз, сол и черен пипер на вкус, крутони за гарниране.

Начин на приготвяне: Измитите, обелени и нарязани на кубчета тиквички и картофи се пускат във вряща подсолена вода, колкото да ги покрива. След като омекнат към тях се прибавя млякото, маслото, ситно нарязаните зелени подправки и сол и черен пипер на вкус. Когато млякото се затопли, супата е готова за сервиране заедно с предварително приготвените крутони.

Млечна супа с ориз и ароматни билки

Необходими продукти: 4 ч. ч. прясно мляко, 30 г масло, 1 яйце, 3 с. л. ориз, 1 глава кромид лук, 1 морков, резен целина, резен пащърнак, няколко стръка магданоз, няколко стръка копър, сол и черен пипер на вкус.

Три вкусни и бързи рецепти за млечни супи

Начин на приготвяне: В половината масло се задушават нарязаните на ситно морков, лук, целина и пащърнак, след което се долива малко вода. Прибавя се оризът и всичко се задушава на тих огън до пълна готовност на продуктите. Яйцето се разбива в прясното мляко и тази смес се прибавя към готовите зеленчуци. Щом всичко се затопли достатъчно се добавят ситно нарязаните копър и магданоз, останалото масло и супата се подправя със сол и черен пипер на вкус.

Млечна супа с домати

Необходими продукти: 500 мл прясно мляко, 600- 700 г домати, 20 г фиде, 20 г масло, няколко стръка пресен босилек, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне: Доматите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Слагат се във вряща подсолена вода, варят се до омекване и се пасират, след което към тях се прибавя фидето, маслото и млякото. Когато фидето е готово (внимавайте да не изкипи млякото), супата се сваля от котлона и се подправя със сол, черен пипер и ситно нарязания босилек.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати