Видове сандвичи

Сандвичи

Сандвичите биват открити или закрити.

Откритите сандвичи се приготвят от филийки хляб, дебели 1-1.5 см., с четириъгълна, триъгълна или кръгла форма, върху които се намазва разбито на крем масло и се поставят филийки със същата форма от месни, рибни, млечни продукти или от няколко вида продукти.

Отгоре сандвичите се украсяват със зеленчуци според сезона. При приготвянето им се използват подправки като черен пипер, червен пипер, естрагон, хрян, горчица и др.

Откритите сандвичи с малки размери се наричат хапки (тостчета). Те се приготвят в най-различна форма и с красиво оформление.

При закритите сандвичи продуктите се нареждат между две филийки хляб, намазани от вътрешната страна с масло. Дебелината на филийките е около 0.5 см., а широчината им - 5-6 см.

Сандвич

Според температурата, която имат при поднасянето, сандвичите биват студени или топли.

Топлите сандвичи се запичат заедно с предвидените по рецептата продукти и веднага след изваждането им от фурната се поднасят.

Разновидност на студените сандвичи са канапетата. При тях хлебните филийки предварително се изпържват в растително масло. Предвидените в рецептата продукти за приготвянето им се подреждат нарязани или претрити върху филийките след изстиването им.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати