gotvach.bg»Статии»Любопитно»Фантастично доматено дърво ражда по 14 000 домата

Фантастично доматено дърво ражда по 14 000 домата

Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1301
Доматено дърво
Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
7.50 лв.
Виж ››

Истинско дърво-чудо е хибридът Спрут 1, който за едни сезон може да роди около 14 000 домата с общо тегло от 1.5 тона. Той е изумителен не само с плодовитостта си, но и с величествения си външен вид.

Височината му стига до малко над 4 метра, а короната му достига размери между 40-50 квадратни метра.

Хидридът Спрут 1 е показал голяма способност да се развива, но освен че ражда богата реколта, той е и невероятно устойчив към болести, които засягат повечето насаждения.

Коренната му система е достатъчно силна, а листата са добре развити. Всеки клон на доматеното дърво дава не по-малко от 6 плода с тегло между 100-160 грама.

Доматите имат кръгла форма, месести са и сочни. Вкусовите им качества са отлични. Процесът на растеж на доматеното дърво средно продължава 1-1.5 година.

Професионалистите, отгледали първите домати от този сорт, казва, че с него могат да се справят и любители градинари. Необходим е обикновен парник за трите летни месеца, който ще позволи на растението да се издигне на височина.

Чери домати

За оптималното ми развитие се препоръчва и торенето с минерални соли. На открито дървото също ще дава плодове, но реколтата ще бъде много по –слаба.

Ще ви трябва също и търпение, понеже дървото няма да прелива от домати в следващите година или две, след като го засадите.

Доматите са сочни и по вкус също не се различават по доматите, които хапваме често. Въпреки това обаче много хора остават скептични към сорта, имайки предвид, че той е получен изкуствено.

Спрут F1 все пак се определя като чудо на своята селекция, а видът му се е също толкова великолепен, колкото и способността му да дава над тон домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати