Уволниха сервитьори-роботи - разливали супата!

Уволниха сервитьори-роботи - разливали супата!
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сушилник за прибори с 3 отделения и подложка за оттичане
5.50 лв.
4.00 лв.
Виж ››

Използването на роботи като сервитьори доскоро се смяташе за изключително предприемчив ход от страна на китайските ресторантьори.

Предвиждаше се тези иновативни уреди, явяващи се последният писък на технологичния напредък, да вършат работа много по-успешно от обикновените служители и дори да привличат още клиенти в ресторантите заради своята атрактивност.

Оказва се обаче, че на практика роботският труд не е чак толкова ефективен, а няколко китайски заведения дори вече се сбогуваха със своите необикновени работници, предава изданието Mirror Online.

Както сами се досещате, първоначалните планове бяха роботите да доведат до истинска революция в сферата на услугите. Специалистите в ресторантьорския бранш вярваха, че те ще изпълняват поръчки много по-бързо и успешно от човек, но истината излезе съвсем друга.

Употребата на роботи в ресторантите довело до множество оплаквания от страна на клиентите. Машините били уволнени заради провинения като разливане на супи и питиета, но и не само. Всъщност те така и не могли да се доближат до нивото, постигнато от сервитьорите хора.

Според служителите в заведението, прибегнало до уволнение на роботите, такива работници в ресторанта им няма да се наемат повече. Те не просто не можели да се справят успешно със сервирането на храни и напитки, но и често се разваляли.

Персоналът във въпросното заведение е категоричен, че машините имали прекалено много ограничения и не може да извършат безаварийно дори елементарни дейности като наливане на вода на посетителите.

Въпреки това роботите все още се употребяват в някои заведения, тъй като предизвикват голям интерес у клиентите. За да се сдобият с такива необикновени служители, собствениците на заведение броят по около 5490 паунда.

Отделно те имат и други разходи покрай тяхната поддръжка. Но дори и с тях се смята, че използването на роботи излиза по-евтино от човешкия труд. На този етап обаче явно те не са толкова ефективни.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати