Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!

Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!

По време на Великденските празници на трапезата на много от нас могат да се видят не само кокоши яйца, но и пъдпъдъчи. Освен атрактивни обаче те са и много полезни за нашето тяло, смятат специалисти.

Пъдпъдъчите яйца са истинска аптека, заяви д-р Мария Папазова в предаването На кафе.

Специалистката посочи, че независимо от скромните си размери на първо място тези яйчица са много хранителни. Те съдържат в пъти повече витамини и минерали, отколкото кокошите яйца. Източник са на калий, магнезий, желязо, калций, манган, цинк.

Имат в състава си и много витамин А. Съдържанието им на витамини от групата В също е задоволително. А както знаем, този комплекс е от изключително важно значение, за да сме здрави и красиви. Особено богати са на витамин В12, което ги прави препоръчителна храна за хората, които са се отказали от месните продукти.

Д-р Папазова: Пъдпъдъчите яйца са аптека!

По думите на д-р Папазова този вид яйца се явяват и ценен помощник в борбата с алергиите към външни фактори заради невероятния си белтъчен състав. Приети сурови яйцата на тези малки птички помагат на деца и възрастни хора, проявяващи симптоми на поленова алергия и алергия към животни.

Отдавна е известно също така, че пъдпъдъчите яйца действат благотворно и при заболявания на стомашно-чревния тракт. Ефективни са при гастрит, анемия, бронхиална астма, хронична пневмония. Доказано е, че действат положително и при заболявания на нервната система. Смята се, че могат да помогнат и при някои мъжки проблеми, сред които еректална дисфункция.

Представителките на нежния пол също могат да извлекат полза от тези малки съкровища. Изследвания показват, че те спомагат за поддържания на хормоналния баланс при жените. Подпомагат цялостно имунитета, ето защо се препоръчват най-вече във вирусни периоди.

Трябва да отбележим също така, че пъдпъдъчите яйца са добре предпазени от бактерии. Според д-р Папазова салмонела от пъдпъдъчите яйца не може да се хване, така че това е още едно тяхно предимство пред кокошите.

Това са абсолютно чисти яйца, категорична е д-р Мария Папазова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати