Здравословно хранене на работното място: Мисия възможна

здравословен обяд
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Разпределител за прибори с 5 отделения - 32.5 см
6.60 лв.
Виж ››

Защо е толкова трудно да се храним здравословно? Експертите казват, че когато хората са гладни, те не мислят, а се ръководят от чист животински инстинкт само да се нахранят. Когато се намирате в помещение, като офиса например, където много често сте заобиколени от стрес, е трудно да се запази здравият разум.

Седенето с часове в една и съща стая ви кара да ядете дори и от чиста скука, подчертават експертите. А ако в такива моменти ядете това, което ви е под ръка, много често ядете нещо, което не е нито здравословно, нито е добре за вас.

Ето как да подобрите храната, която консумирате на работното си място:

Донесете си храна от вкъщи. Въпреки че това е много непопулярно, е много по-здравословно. Диетолозите твърдят, че хората, които планират какво ще си вземат от вкъщи и какво ще ядат на работното си място, се хранят много по-здравословно и по-качествено от останалите.

здравословен сандич

Внимавайте с количествата! За да не прекалявате с количествата, определете си още от дома колко ще ядете на работа. Много често хората имат навика да изяждат всичко, което е пред тях, дори и ако количеството е твърде голямо.

Има редица продукти или храни, за които смятате, че са здравословни, а те всъщност не са. Затова четете и се информирайте за това, което ядете. Така винаги ще бъдете сигурни дали това, което консумирате е най-доброто за вас и за вашия организъм.

Изключете поръчването на храна. Разбира се, че това е най-лесният и най-популярният вариант, но все пак опитайте да се ограничите в поръчките. И ако въпреки всичко трябва да си поръчате, изберете нещо свежо и здравословно, салата или друго подобно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати