Мечтано тяло без целулит: Мисия възможна

Отслабване
Електронна везна тип кана-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Електронна везна тип кана
46.00 лв.
39.10 лв.
Виж ››

Неправилното хранене, стресът, липсата на физически упражнения, тютюнопушенето, генетична предразположеност и хормонални колебания играят важна роля в развитието на целулита.

Експертните становища относно причините за целулита са различни. Докато някои смятат, че целулитът е изключително генетично наследство, други са по-склонни да вярват, че целулитът е в резултат на консумиране на храна с високо съдържание на мазнини и липса на физическа активност. Лоша циркулация и натрупаните токсини в тялото също играят важна роля в образуването на целулита.

Много експерти са съгласни, че ключът към успеха в борбата с целулита всъщност се крие в хранителните навици. Първо, на тялото е необходимо да се осигури достатъчно вода (най-малко 2 литра на ден), за да се улесни обмяната на веществата и по този начин да се елиминират и намалят токсините.

Полезна е изворната вода, билковите чайове, а тестените и солени храни е добре да се заместят с пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци и риба.

За премахване на вредните вещества и токсини от тялото е препоръчително да се увеличи приемът на храни, богати на витамин С и калий.

Приемът на ананас, аспержи, зеле и ябълки действа като естествен диуретик и помага при детоксикация на тялото. Проблем, който допринася за натрупване на отпадъци в организма и по този начин образуването на целулита, е запекът.

Здравословно хранене

С цел да се регулира той се препоръчват храни, богати на баластни вещества (пълнозърнести храни, плодове и зеленчуци). В диетата трябва да включите естествени слабителни като сини сливи, пшеничен зародиш, ленено семе и овесена каша.

Препоръчително е да се откажете от пушенето, защото то допринася за натрупването на токсини в организма и да избягвате честото приемане на медикаменти като хапчета за сън или лаксативи.

На тялото му е необходимо осигуряване на достатъчно кислород като например чести разходки на чист въздух. Тесните дрехи и облекло, което стяга, като дънки или еластични чорапи, е препоръчително да се носят възможно най-рядко, защото лошото кръвообращение спомага за задържане на отпадъчни продукти. Също така, желателно е да забравите за високите токчета.

Хубаво е периодично да се масажират областите от решаващо значение за образуването на целулит. Масажът стимулира кръвообращението и лимфния поток. Отделете на ден 30 мин за упражнения, така ще ускорите метаболизма и ще засилите отделянето на на токсини.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Янка Горанова
Само с правилно и здравословно хранене без спорт нищо не се постига.
0
0
Веселина Константинова
И наред с това, задължително трябва да се спортува! Много от младите хора, дори ис не наднормено тегло, имат тези проблеми!
0
0