gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Грахово мляко - най-новият здравословен хит

Грахово мляко - най-новият здравословен хит

Грахово мляко

Едно от големите предизвикателства, пред които се изправят вегетарианците и веганите, е да намерят пълноценни заместители на кравето мляко и млечните продукти.

За щастие, на пазара дори и у нас могат да се намерят редица пълноценни заместители като соево мляко, бадемово мляко, кокосово мляко и др.

Най-горещият хит в здравословното хранене е граховото мляко, за което се смята, че може напълно да замести кравето мляко.

Граховото мляко, разработено от компанията Рипъл худс, съдържа същото количество протеини, колкото и кравето мляко.

Но здравословното вегетарианско мляко от грах има два пъти повече калций, както идва пъти по-малко захар от кравето, освен това съдържа едва една трето от наситените мазнини, характерни за животинския продукт.

Граховото мляко има плътен и приятен вкус, който с нищо не подсказва, че е произведено от зеленчук.

Но граховото мляко има и още предимства, като те са свързани с неговата екологичност.

Мляко

Всички хора знаят, че зад производството на 1 литър краве мляко се крие един огромен т.нар. Въглероден отпечатък, т.е. количеството вредни емисии, отделени в атмосферата в процеса на производството му.

За производството на 1 литър мляко са нужни 1000 литра вода, докато за същото количество грахово мляко на необходими едва 2.25 литра.

Не е за пренебрегване и фактът, че кравеферма с 2500 крави произвежда същото количество отпадъци, както град с население 441 000 души.

Най-новият продукт на Рипъл фудс вече се разпространява в търговската мрежа.

Граховото мляко може да бъда закупено в четири варианта - оригинално, неподсладено, ванилово и шоколадово.

Според клиенти единственият му недостатък е сравнително високата цена. То се предлага за 4.99 долара за 1.3 литра, което го прави около четири пъти по-скъпо от кравето мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати