Ето защо да използвате истински вилици, а не пластмасови!

Прибори за хранене
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Колкото и да ви се струва странно има значение от това с какви прибори се храниш, не само от хигиенична гледна точка. Фактите са факти!

Дори да се храниш в офиса, вземи истинска вилица, нож или лъжица! Последни проучвания показват и доказват, че хората, които се хранят с тежки прибори, се наслаждават на храната 15 % повече от тези, които си похапват с пластмасови.

Може да си носите свои от вкъщи, ако общите ви притесняват. По-тежките прибори помагат и да се храним по-бавно и по-внимателно, което също така намалява количеството храна, което изяждаме.

Данните показват и че 55 % сребърните прибори намаляват тъпченето с храна при хората, които четат книги за здравословно хранене!

Кисело мляко

Други любопитни факти:

Учени от Оксфордския университет пък установяват, че приборите, с които се храним, са в състояние да променят не само вкуса на приеманите от нас продукти и ястия, но и тяхната текстура.

В зависимост от формата, обема и цвета на една лъжица например, яденето може да стане по-гъсто, по-солено или по-сладко, отколкото е всъщност. Например: хората, които приемат киселото мляко с пластмасова лъжица, го усещат като по-сладко и по-гъсто.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати