Топ 9 на най-засищите храни, с които ще отслабнете

Боб чорба

С 9 храни може да преборите глада по време на диета, защото точно тези продукти ще ви държат сити по-дълго. От тези храни може да си хапнете в големи порции, защото не са калорийна бомба и няма да навредят на диетата ви.

Доктор Дейвид Кац, основател на Изследователския център за превенция на Университета в Йейл, ги препоръчва на всички, които искат да отслабнат. Храните са богати на фибри и протеини и засищат за по-дълго време.

Печени картофи

Според изследванията за засищане на 38 храни картофите са се оказали по-засищащи дори от кафявия ориз и пълнозърнестия хляб. Проучването е доказало още, че порция печени картофи ще ви държи сити най-малко два часа, след като сте ги хапнали.

Въпреки че когато започнат диета хората ги отбягват заради високото им съдържание на въглехидрати, картофите са препоръчвана храна в печено или варено състояние от много специалисти.

Печени картофи

Яйца

Проучване на Saint Louis University показва хората, които хапвали всяка сутрин яйца, са отслабнали повече от останалите, защото яйцата ги засищали, така че да не се хранят прекалено обилно по време на диета си.

Яйца

Яйцата са пълни с полезен протеин и аминокиселини, които са важни за потискането на апетита.

Бобена чорба

Ястието е пълно в фибри и добри въглехидрати, от които не само че няма да напълнеете, но ще заситят и глада ви, така че да не се храните през 10 минути. Калориите са малко и няма опасност с бобената чорба да навредите на диетата си.

Кисело мляко

Киселото мляко е един от най-полезните продукти при отслабване. До този извод са стигнали учени от Харвард, които са изследвали 120 000 души в продължение на 20 години.

Резултатите са показали, че млечните протеини ни държат сити за по-дълго време.

Ябълки

Ябълката с нищо не вреди на режима ви за отслабване и ще ви засити, ако се почувствате гладни. Само една ябълка е нужда за ситостта ви, като експертите съветва да избирате плода в сурово състояние, а не във вид на сок или пюре.

Отслабване

Пуканки

Пуканките също ще ви накарат да се почувствате сити заради енергийната си плътност. Те изпълват стомаха след консумация и макар да не сте хапнали голямо количество, ще се чувствате заситени.

Смокини

Плодовете са богати на фибри, но за да не навредите на режима си за отслабване, е препоръчително да ги хапвате в суров вид.

Овесена каша

Овесена каша

Овесът се разгражда по-бавно от храносмилателната система, заради което ще се чувствате сити по-дълго. Освен това овесената каша е богата на фибри, с което е полезна за организма ви, дори да не спазвате диета.

Пшеничени зърна

И малко количество пшеничени зърна съдържат достатъчно фибри и протеини, които да ви държат сити. Фибрите едновременно потискат апетита и стимулират метаболизма.

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Биляна Владова
ябълката хич не засища, напротив след 10 минути си 3 пъти по гладен
73
7
Албена Асенова
Мисля и ядките,особено в сурово състояние са доста засищащи.
22
1