Осем дарове на природата, които можем да отглеждаме в кухнята

Подправки в саксии
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Всички предпочитаме да готвим през цялата година с пресни продукти, а не замразени или сушени. Зимата обаче е почти невъзможно да намерим пресни продукти или поне не на нормални цени. А защо да не си ги отгледаме сами?

Сега ще ви представим 8 продукта, които да отглеждаме зимата в саксия в кухнята. Какво по-хубаво от това сам да си произведеш и откъснеш продуктите за следващото кулинарно изкушение.

Мини босилек - Едногодишно растение, което достига височина от 20 см. Той е много симпатичен и подходящ за отглеждане в саксия. За Босилека съществува легенда, че стръкче босилек в джоба, носи пари и вярност на партньора.

Джоджен - Той е многогодишно растение и със своите 30-50 см също е подходящ за отглеждане в саксия.

Майорана - Тя се използва както като подправка, така и като билка. Майораната е тревисто растение с червени цветове. Тя е топлолюбива и не много голямата с височина (20- 40 см). Това я прави подходяща за саксийно отглеждане.

Подправки

Магданоз - При посяване в сандъче за цветя той пониква за около 40 дни. С леко подрязване вече имаме пресен магданоз, а той продължава да си избива нови и нови листа.

Балконски домати Вилма - Защо освен пресни подправки да нямате и домати? Доматите Вилма са ниски, което позволява отглеждането им в саксии. Те са лесни за отглеждане и много подходящи за начинаещи земеделци. Плодовете са многобройни и идеални за директна консумация или за декорация.

Люти чушлета Унгариан вакс хот - декоративни чушлета, подходящи за любителите на пикантното. Със своите жълти и червени плодове са и много красиви! Внимание - те са силно люти!

Шивес - чеснов и луков. В България е известен и като Резанец и е растение, подходящо най-вече за саксии. Шивесът има два вида - чеснов и луков. Листата му се режат в основата и до няколко дни избиват нови.

Подходящ е за всякакви салати, гозби и декорации.

Рукола - Рукола е зеленолистен зеленчук с уникални хранителни качества. Тя е силен афродизиак, диетична е, ароматна и вкусна. Отглежда се също като шивеса и се подрязва по същият начин.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати