Три вида храни, които предизивкват рак на стомаха

Вредни храни

Нови и притеснителни данни изложи Световната организация за изследване на рака към Американския здравен институт. Проучването им показва, че три вида от храните са чести причинители на рак на стомаха.

Тази закономерност е установена след 89 последователни проучвания, обхванали близо 17.5 милиона души по цял свят. Изследването казва и че проблемът с консумацията на трите вида храни е, че човек се пристрастява към тях и губи чувството си за мярка.

С времето това вреди на нормалната функция на стомаха и често хората, консумиращи често от трите типа опасни храни, страдат от рак на стомаха.

Смъртоносната болест е съпровождана и с наднормено тегло и дори се стига до случаи на свръхтегло при липсата на контрол с хапването на тези храни.

Алкохол

Повече от 3 питиета на ден водят до риск от появата на рак на стомаха. Тук се включват всички видове алкохолбира, вино и шотове.

Колбаси

Прекаляването с алкохола първо се отразява на метаболизма, който се забавя, и по тази причина зависимите започват да наддават тегло.

Опасните промени с организма продължават, ако не се вземат навременни мерки и се стига до раково заболяване.

Преработено месо

Бекон, салами и всякакви опушени меса също могат да провокират рак на стомаха, ако се консумират без мярка. Често в преработеното месо се добавят нитрати и консерватори, които с натрупването в организма предизвикат отклонения в нормалната функция на храносмилателната система.

Сол

Според доклада 50 грама консумация на преработено месо на ден увеличава риска от рак на стомаха с 18%.

Сол

Проучването показва, че ракът на стомаха се причинява Helicobacter pylori. Тя предизвиква възпаление, което с времето става хронично и образува тумор. Тази бактерия често се появява при голяма консумация на сол.

Изследването показва, че повече от 5 грама сол на денонощие ни излагат на риск от рак на стомаха.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати