Правилните храни за гърдите
gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Правилните храни за гърдите

Правилните храни за гърдите

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
729641198k
Зехтин
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Разпределител за прибори с 6 отделения и екстра приставка
10.00 лв.
Виж ››

Според статистика проведена в цял свят първото нещо, което привлича вниманието на мъжете, а и на жени, това са женските гърди. Гърдите са различни: малки и големи, оформени и безформени, но по-важното, е че те са предназначени за хранене на кърмачета.

В допълнение към хранителната функция гърдите също играят важна сексуална роля, тъй като са силна ерогенна зона и имат важна естетическа функция.

Интересни са фактите от статистика, която показва, че на около 18% от жените лявата гърда е малко по-надясно и по-развита от дясната.

Смята се че формата на гърдите зависи от рода, към който принадлежи жената, и често се оприличават с вкусни плодове - африканските жени имат гърди като круши, европейките са с портокалови форми, докато при азиатките са с форма на лимони.

Въз основа на факта, че гърдите на първо място са източник за хранене на новородени и бебета, е добре да се знае, че млякото произведено от тях, е богато на витамини, минерали и микроелементи. Майките, имащи кърма, е необходимо да получават и приемат качествена и здравословна храна.

Зехтинът е богат на витамин Е, който пък е отговорен за здравия вид на кожата. В допълнение мазнините, съдържащи се в маслиновото масло, са изключително важни за защитата на гърдите от появата на мастит.

Плодове

Херинга и скумрия, подобно на зехтина, те съдържат важни мазнини, но и фосфор, необходим за изграждането на костната система на новороденото.

Цитрусови плодове или шипките са богати на витамин С и антиоксиданти, предпазващи развитието на тумори.

Листни зеленчуци са източници на магнезий и фолиева киселина. Те имат противовъзпалителен ефект и предпазват млечната жлеза.

Яйца - източник на лецитин, микроелементи и протеини. Те притежават способността да премахват токсините от тялото.

Мед, цветен прашец и пчелно млечице - те съдържат цялата Менделеева таблица и пчелните продукти са изключително полезни.

Тиквени семки

Тиквени семки - те съдържат цинк, който подобрява имунната система на новороденото.

Млечно-кисели продукти - те съдържат големи количества калций, протеини и витамин В.

Статията е с опознавателен характер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати