Мушкатото - красиво и полезно за здравето

Мушкато

Всяка жена обича цветя и си ги отглежда сама. Във всеки дом има различни видове мушкато. Отглеждат се предимно заради красивите големи цветове.

Хората обаче дори не подозират, че освен красиво мушкатото е и полезно за здравето. Съществуват много целебни рецепти с мушкато, с които може да си помогнете.

Отвара от мушкато нормализира кръвното налягане, оказва положително влияние върху менопаузата, лекува диария, пречиства въздуха благодарение на фитонцидите. Ако се приготви масло от мушкато и се намаже рана, тя бързо ще зарасне.

Растението облекчава още изгорено, екземи, оток и гъбични инфекции

Ето и рецепта: Просто вземете един лист мушкато и го измийте и подсушавате леко. Ако имате ударен или прискрипан пръст, обвийте с листото, превържи с лепенка и готово. Поставя се вечер, сменя се сутрин.

Мушкато
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева

Мушкатото цъфти през пролетта и после цяло лято ни радва с цветовете си. Красиво и полезно е и се използва за красива кожа и коса! Маслото от мушкато е антибактериално, противогъбично и антисептично по природа.

То отблъсква атаките на бактериите и гъбичките в раните и нараняванията ни и ги пази от инфекции. Мушкатото има и антимикробно действие, действа като силен имунен стимулатор.

Защитава клетките в тялото и помага да се справи както с външни, така и с вътрешни токсини. Най добро приложение има в аромотерапията, затова трябва да отглеждаме това красиво растение

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Христилияна Василева
Доста полезна статия. Отглеждам мушката,но не знаех за какво друго мога да ги използва ,освен за да им се радвам на красотата.
0
0
Албена Асенова
Малка цветна аптека у дома.
0
0