Излекувайте болния зъб със спиртна тинктура от прополис!

Тинктура от прополис

Спиртната тинктура от пчелен прополис има широко приложение. Лечител е както на болни зъби, така и при болни венци. Помага още при болно гърло, проблеми със стомаха, при хрема и е отличен имуностимулатор.

Ако ви боли зъб, вземете клечка за уши топнете я в спиртния извлек от прополис и капнете 2-3 капки на болното място. При болни венци в чаша с вода си накапват 20 капки, разбърква се и устата се жабури за 3 минути, после се изплюва.

За болен стомах и силна кашлица отново се приготвя разредена тинктура от прополис. С малко вода и 10-15 капки се прави гаргара. Така приготвена не е толкова люта и може да се ползва и от деца.

При хрема натопете памучета с тинктура от прополис и ги сложете в носа. Тези тампони ще помогнат да се отървете от досадната хрема и да оздравеете по-бързо.

Прополис

Прополисът се съхранява на тъмно и хладно място. Купува се от пазара или от продавачите на мед. Полезен е както за възрастни, така и за деца.

Тинкурата от прополис помага и при рани. Самият прополис действа като антибиотик и е с антибактериално действие, затова всяка сутрин е полезно да се пие от всички по 20-30 капки, разредени в една кафяна чашка с вода.

На пазара спиртната тинктура от прополис струва само 5 лева. С клечка за уши, натопено с прополис, намажете болния зъб или никнещ мъдреж и така всеки ден. Ако има дупка в зъба и болка, отново прополис е спасението.

Бъдете здрави !

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати