По 2 тона брашно и моцарела отиват за пица рекордьор на Гинес

По 2 тона брашно и моцарела отиват за пица рекордьор на Гинес

Най-дългата пица

Пицари от 5 континента ще се съберат тази неделя, 15 май, в Неапол, за да приготвят най-дългата пица в света - цели 2 километра. Рекордното кулинарно изкушение ще кандидатстват за Книгата на Гинес.

Мотото на събитието е Обединението прави пицата и за да приготвят рекордната 2-километрова пица на крайбрежната улица в Лунгомаре в Неапол, ще се съберат хиляди пицари.

Пицата е една от най-любимите ястия на хора от 5 континента, като и всеки един от континентите има свой представител сред готвачите, които ще заместват пицата-рекордьор.

Организаторите на събитието казват, че храната е най-сигурното средство за обединяване на хора от различни точки на света и искат да покажат как са нужни единствено 2 километра от пица, за да се съюзят хора от 5 континента.

Приготвянето на пицата започва тази неделя от 10 сутринта и според предварително очаквания ще продължи поне 20 часа. Дългата 2 километра пица ще се простира между Пиаца дела Република и Кастел дел Ово.

За месенето ще се вложат 2 тона брашно, 2 тона моцарела, 1500 килограма доматен сос, 200 литра зехтин и 30 килограма свеж босилек.

При печенето на традиционното за Италия блюдо ще се използват 5 мобилни фурни, в които ще се пекат отделните части на пицата, дълги около един метър.

Пица

След края на кулинарното шоу всички зрители ще могат да си хапнат по парче от рекордната пица. За присъстващите са организирани музика и танци, които да ги забавляват, преди да похапнат.

Миналият юни пицари от италианското градче Ренде приготвиха пица от 1.2 километра, но само седмица по-късно рекордът им падна, защото техни колеги от Милано приготвиха 1.5 километра пица, която все още държи рекорда за най-дълга пица в света.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
13.05.2016 18:19
Това събитие си заслужава да се види
0
0