Чудодейна комбинация от мед и ябълков оцет лекува фарингит

Мед и оцет

Ябълковият оцет е антибактериален, антивирусен и противогъбичен продукт. Поради това може да се използва за излекуване на фарингит. Освен това хранителните вещества и ватамини, които съдържа, балансират нивото на рН в организма и индивидуалната подкрепа за укрепване на имунната система.

Няколко лъжици ябълков оцет се разбъркват с хладка вода. В тази смес се добавя малко мед и се приеме на малки количества. Използва се няколко пъти на ден.

Освен това може да се направи смес от една лъжица ябълков оцет, една чаена лъжица сол и една кафена чаша хладка вода. С тази смес се прави гаргара на всеки 15 минути. Облекчава болката и значително подобрява състоянието на организма.

Червеният пипер също се използва за домашно лечение на фарингит. Червеният пипер действа противовъзпалително, противовирусно и антибактериално. Тези естествени съставки намаляват болката и подуването, помагат в борбата с инфекциите.

Смесват се ½ ч.ч. червен пипер и 1 ч.ч. топла вода. Към тази смес може да се добави и 1 лъжица лимонов сок. С тази смес се прави гаргара няколко пъти на ден. За няколко дни ще се почувствате значително по-добре.

Друга алтернатива е, като се смесят 4 ч.л. червен пипер, малко мед и лимонов сок в топла вода. Тазе смес се пие няколко пъти на ден на малки количества.

Друг ефективен начин за лечение на фарингит е, като се правят гаргари с подсолена вода. Солта спомага за унищожаването на бактериите и вирусите при фарингит.

Разбъркват се 3 ч.л. сол с 2 к.ч. хладка вода. С тази смес се прави гаргара, като в никакъв случай не трябва да се поглъща. Повтаря се няколко пъти на ден.

Фарингит

Медът също се използва като традиционно средство за лечение на фарингит. Проучвания показват, че медът е по-полезен за горните дихателни пътища от продаваните лекарства за лечение на фарингит. Освен че е антибактериален, антивирусен и противогъбичен, медът се бори с инфекциите и ускорява процеса на оздравяване.

Разбъркват се мед и ябълков оцет на равни количества. Тази смес се приема на всеки 4 часа по 1 с. л. Друг алтернативен вариант е разбъркването на 1 ч.л. мед, 1 к.ч. хладка вода и ½ чаша лимонов сок. Приема се през целия ден да една глътка.

Важно! Тези домашни лечения не се препоръчват за хора, страдащи от високо кръвно налягане, диабет, заболявания на надбъбречната жлеза или бъбреците или черния дроб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати