Как комбинират пържените картофки различните нации по света?

Пържени картофи

Пържени картофки, поръсени обилно с бяло сирене, е класическа и любима комбинация за много българи, но други нации предпочитат да комбинират пържените картофки с други продукти, за да са по-апетитни.

Затова нека в Деня на пържените картофки, който традиционно се отбелязва в САЩ на 13 юли, да поговорим малко повече за любимите на всички ни френч фрайз.

Във Виетнам порцията пържени картофки никога не е пълна, ако не се сервира с малко масло и захар.

За канадците най-вкусните пържени картофки се поднасят с едри парчета меко сирене и сос от месо, който е известен като Грейви.

Ако си поръчате порция пържени картофки в САЩ, ще ги получите в картонена кутийка и добре гарнирани с чили, настъргано сирене и зелен лук.

Пържени картофи със сирене

С порция пържени картофки в Кения ще получите и истинска съкровищница от подправки. Там задължително се сервират със сол, пипер, чили, кимион, тандури масала, което е смес от различни подправки, миксирани на пещ, куркума и доматен сос.

В Перу може да хапнете една порция пържени картофки в комбинация с парчета кренвирши за хотдог, горчица, кетчуп, майонеза, сос Аджи и ги поръсват с пресен магданоз.

Холандиците хапват пържените си картофки в странна комбинация, меко казано. Те ги гарнират обилно с фъстъчено масло, майонеза или различни апетитни сосове и нарязан лук.

Пържени картофи със сос

Ако искате да хапвате пържените картофки така, както го правят германците, смесете ги с бекон, сол, пипер и лук.

Във Великобритания и Ирландия не обичат да прекаляват с гарнирането на пържените картофки и добавят към тях единствено сос къри.

Класическите белгийски пържени картофки също са бедни откъм добавки и там ги гарнират единствено с майонеза.

Испанците, които са истински ценители на лютото, не пропускат да добавят към пържените картофки лют червен пипер, черен пипер, пресни домати, дафинов лист, захар и винен оцет. Понякога ги запържват повторно и добавят към порцията сос Айоли.

А вие в каква комбинация хапвате най-често пържените картофки?

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати