Най-новата бира на пазара е с аромат на повръщано от кит

Най-новата бира на пазара е с аромат на повръщано от кит

Бира с амбра
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

На последния бирен фестивал в Мелбърн австралийски пивовари представиха най-новата марка пиво на пазара, което носи името на художествения герой Моби Дик. Името на огромния кит от едноименната творба не е избрано случайно, тъй като бирата е с аромат на повръщано от кит.

Напитката е ароматизирана с популярната мускусна амбра, която се образува в червата на китовете и която се използва още в парфюмерията и медицината, правейки продуктите много по-скъпи.

Ароматът на амбрата се откроява, но се нарича повръщането на китовете, защото се образува в техните черва, за да подпомогне храносмилането на най-големия бозайник на планетата.

Амбрата е една от най-редките съставки на света и когато се вложи в един продукт, го прави няколко пъти по-скъп. Тя е ценна, защото се отделя в океана единствено когато китът почине.

Докато е жив, веществото, което подпомага храносмилателния му процес, няма как да се вземе и използва.

В много култури ароматът на амбрата е смятан за силен афродизиак и дори се описва като магическата съставка на всеки любовен еликсир. Според преданията е достатъчно само човек да я помирише и ако вие ухаете на амбра, ще се влюбят веднага във вас.

Амбра

Автори на австралийската бира Моби Дик са австралийските пивовари Марис и Кристи Бийзайтис, които споделят, че благоуханните парфюми с аромат на амбра са ги вдъхновили и за създаването на бира с амбра.

В пивото амбрата не е вложена в чист вид, защото ароматът ѝ е прекалено силен и натрапчив. От нея е произведена тинктура, която се е получила, след като малки парчета амбра са потопени в алкохол.

А тези парчета са смесени към обичайните съставки на бирата.

За вкуса създателите на пенливата напитка казват, че хората ще опитат нещо наистина необичайно, защото това е първата бира, която наподобява морето и морските животни.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Янка Горанова
Какви глупости измислят хората, не е истина.... И каква реклама и пазар ще има този продукт. Звучи ми доста абсурдно....
2
0
Албена Асенова
Интересно ми е дали има пазар тази бира.
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
24.05.2016 17:09
Звучи страшно и гнусно,изумявам се какви глупости измислят вече.Може да е много скъпа и хубава тази бира ама само от мисълта за повръщано ми се отпива :)
2
0