Лечебните свойства на чая от анасон

Чай с анасон

Анасонът расте лесно в топла среда. Отглежда се в Египет и Анадол. Зрелите и сухи плодове обикновено се събират през лятото. Анасонът съдържа кумарини, флавоноиди, фенилпропаноид, мастни киселини, стероли полимери, въглехидрати, протеини. Използва се като лекарство при чревни колики, за стимулиране на лактацията, стомашно-чревни, кожни заболявания, има отхрачващо и антисептично действие.

Предимства на чая от анасон:

1. Изключително ефективен за лечение на проблеми с храносмилателната система. Чаят от анасон регулира нарушения в храносмилането, елиминира проблеми като повръщане, гадене, диария, коремни болки, газове и подуване, както и спазматични стомашни проблеми. В допълнение той е като стимулант на апетита.

2. Безсъние - след хранене или преди сън приемът на чай от анасон премахва проблемите с безсънието. Може да се добави и мед. За да действа ефективно, трябва да е добре сварен и охладен.

3. Астма - чаят от анасон има чудесни релаксиращи качества, поради това е чудесен за лечение на кашлица, свързана с астма.

4. Микробни инфекции и заболявания - анасоновият чай подпомага разпадането на бактериалните щамове и способства за намаляването на количеството на вируси в тялото. Това наистина е много важно за предотвратяване на микробни инфекции и заболявания.

5. Кърмене – анасонът се използва за развитието на кърмачките, има естрогенни ефекти за подобряване на кърменето и стимулиране на лактацията.

6. Отхрачване – помага на дихателните пътища. Помага при отхрачването на слуз в белите дробове и гърлото, настинки, астма, бронхит, грип, пневмония и синузит.

7. Кожни заболявания – помага при мазна кожа и за борба срещу акне. Чаят съдържа съединения, които могат да помогнат на кожните заболявания. Може да се използва и маслото от анасон при такива проблеми.

8. Уста кухина – действа антибактериално и антимикробно. Спомага при проблеми с дишането и лошия дъх.

анасон

9. Приемът на чай от анасон от деца помага за спиране на хълцането и стомашно-чревни проблеми.

10. Анасонът съдържа някои химически вещества, които действат като антиоксиданти.

11. Анасонът е естествено болкоуспокояващо. Помага при ревматизъм, артрит, болки в ставите. Увеличава притока на кръв.

12. Поддържа нивото на кръвното налягане, като по този начин намалява натиска върху сърцето. Увеличава притока на кръв, както и стимулира сърцето.

13. Стимулира хормоните в организма и метаболизма чрез стимулиране на производството на здравословно количество ензими в организма. Анасоновата детоксикация също насърчава правилното функциониране на метаболизма, отървавайки се от вредните токсини в организма.

14. Тромбоза – тромбозата води до блокиране на циркулацията на кръвоносната система и може да бъде определена като заболяване, свързано с образуване на тромби в кръвоносните съдове. Доказано е, че анасонът действа положително при тромбоза. В резултат на това се появява широкоспектърна антитромботична, антитромбоцитна активност, показваща положителни ефекти за съсирек, дестабилизиращ ефект и съдоразширяващо действие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати