Лечебната сила на чесновия чай

Чай
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пластмасов разпределител за прибори с 4 отделения
7.99 лв.
Виж ››

Чесънът е широко използван в приготвянето на храни и ястия. Освен това има и своите лечебни свойства. Лекарствените съединения, които се съдържат в чесъна, са с антибактериално, антивирусно, противогъбично и антиоксидантни свойства.

Чесънът е пълен с витамини и хранителни вещества. Някои от тези витамини са В1, В6, С, манган, калций, мед, селен и много други витамини и минерали.

Чаят от чесън също е толкова полезен, колкото самият чесън.

Чесновият чай има много предимства. За да се възползвате от тези предимства, трябва да се пие редовно и в нормални дози.

Може да се каже, че чесънът е изключително полезен за здравето на сърцето. Спомага за циркулацията на кръвта, предотвратява развитието холестерола и сърдечни заболявания. За подобряване на сърдечно-съдовата система и предотвратяване на заболявания се препоръчва на ден да се яде 1-2 скилидки намачкан чесън. Ако пък се консумира чай от чесън, ползите са още по-големи.

Чесънът намалява риска от високо кръвно налягане и систоличното кръвно налягане. Улеснява притока на кръв, разширява кръвоносните съдове. Поради това приемът на една чаша чай от чесън балансира хипертонията.

Според направени проучвания хората, страдащи от ревматичен артрит, трябва да приемат чеснов чай. Значително намалява болката и симптомите от подобни заболявания. Благодарение на антиоксидантните и противовъзпалителните си свойства помага при намаляване на възпалението при артрит, унищожава ензимите, които увреждат хрущяла.

Чесновият чай е източник на витамините В6 и С, минерали, селен и магнезий. Благодарение на тях укрепва и засилва имунната система. Също така подобрява минералната абсорбация.

С антибактериалните си свойства чесновия чай помага при настинка и кашлица. Действа като антивирусно и антибиотично средство. Приемът на чай намалява инфекциите на горните дихателни пътища. Също така е полезен за астмата и бронхита. Бори се с хроничния бронхит, кашлица и храчки.

Чеснов чай

Чесновият чай се бори с гъбичните инфекции. Помага при борбата с кандида, бори се с различните форми на алергията.

През сезона на алергиите задължително ежедневно се препоръчва чеснов чай.

Помага при зъбобол, но може да е неприятен за венците.

Чесънът насърчава храносмилането, регулира функционирането на стомаха. Той стимулира стомашната лигавица да произвежда стомашни сокове.

Чесновият чай прочиства организма от токсини и предпазва черния дроб.

Но трябва да се обърне внимание, че приемът на такъв чай може да предизвика дразнене и парене зад гръдната кост в храносмилателния тракт. Не бива да се прекалява с приема му.

Чесновият чай може да забави прогресията на растежа на раковите клетки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати