Ползите от Нони

Нони
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен-24%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Практичен сушилник за прибори и съдове Лукс - черен
34.00 лв.
26.00 лв.
Виж ››

Нони (Morinda citrifolia) е растение, което расте на тихоокеанските острови. Последните години популярността му в България расте постоянно заради неговите изключителни и неоспорими полезни качества.

То е вечно зелено дърво, което стига до 8 м височина. Дървото се среща в южната част на Тихия океан. Плодовете му са с големината на картоф.

Той е мощен антиоксидант, познат от повече от 2000 години. Някои го наричат Кралица на плодовете и древен аспирин заради изключителните му възможности за защита на имунната система. Има отлични имуностимулиращи и кардиотонични свойства. Подпомага храносмилателната система и паметта.

Нони нормализира инсулина и нивото на захарта, а също така поддържа в оптимално състояние и кръвното налягане. Предпазва от различни видове рак, тъй като съдържа веществото дамнакантал. Плодът съдържа 18 различни аминокиселини и ензими, задоволяващи дневните потребности на организма.

В екстракта от Нони се съдържат витамин А и С, витамин В3 и минералите желязо, калий, натрий, манган и магнезий. Витамините и минералите заедно спомагат за борбата на организма с всякакви заболявания, като също така са идеална зашита на организма против тях.

Плод Нони

Веществата, които се съдържат в това растение, нормализират клетъчните процеси и усилват способността на клетките да регенерират. Така например проксеронинът и ксеронинът усилват отделянето на ендрофин, който потиска болката и подобрява общото състояние.

Нони усилва способности на организма да се бори срещу всякакъв вид вируси и бактерии, което го прави изключително ценен през зимните месеци. Това растение е защитник на имунната система и има антиалергично действие.

Растението може да се използва при различни болести като артрит, кисти, инсулт, менструални проблеми, безплодие, тумори, проблеми с нервната система, регулиране на теглото, хепатит, астма, синузит, кашлица, бронхит, при проблеми с бъбреците, сърцето, при рак, високо кръвно и още много много други.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати