Gotvach.bg»Статии»Кулинарни Новини»Дефицит на захар спира производството на Кока-Кола във Венецуела

Дефицит на захар спира производството на Кока-Кола във Венецуела

Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k1k
Кока Кола

Световната компания Кока-Кола временно ще преустанови производството на газираните си напитки във Венецуела. Причината е липсата на захар.

Доставчиците на захар в страната са решили временно да преустановят доставките. В страната също има краен недостиг на суровината.

Говорителят на Кока-Кола Кери Треслър обяви, че поради тази причина компанията ще произвежда само Коко Кола зиро и Кока-Кола Лайт за неопределен период от време.

Липсата на кола обаче не е най-големият проблем пред Венецуела днес. Страната е в тежка икономическа и енергийна криза.

До спад на производството на захарно цвекло, от което се прави захарта, доведоха ред причини. Част от тях са контролът върху пазарите, законите, ограничаващи пазара на труда, липсата на външна търговия и недостигът на торове.

Поради нарастващите производствени разходи без възвращаемост производителите се насочиха към отглеждането на други видове култури.

В настоящия сезон 2016-2017 г страната ще произведе само 430 хил. тона захарно цвекло. Това е с 20 хил. тона по-малко в сравнение с миналата година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest