Първият сладолед, лекуващ махмурлук, стана факт в Южна Корея

Сладолед против махмурлук
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Сладолед против махмурлук е новото средство на пазара, с което ще се борим срещу последиците от тежките пиянски нощи. Лекарството е създадено в Южна Корея, която е страната, употребяваща най-много алкохол в тихоокеанска Азия.

В страната всяка година средно се харчат по 125 милиона долара на година за хапчета и козметика против тежък махмурлук, за да може пияните корейци да се върнат във форма след тежка вечер.

Южна Корея се слави и с една от най-лековитите супи, която трябва да се хапват след напиване. Тя се предлага в почти всеки ресторант в страната.

Изследователите обаче не спират да търсят нови и приятни методи, с които да се лекува махмурлука. Последният продукт е сладолед с името Gyeondyo-bar, който е буквален превод означава Дръж се. За сега се предлага единствено в корейската верига Withme FS.

Той е произведен от смесването на ориенталски стафиди и сладък сок от дърво, а ароматът му е на грейпфрут. Това е традиционна корейска рецепта, която помага при препиване и за която е научно доказано, че намалява симптомите на интоксикация.

Стафидите са лекарство след тежък запой още от 1600 година за корейците. Дори ги вписват в медицинска книга, определящи ги като най-доброто средство против махмурлук.

Сладолед махмурлук
Снимка: SagacomCom

През 2012 година проучване установи, че комбинацията между стафиди и дървесен сок е намалило симптомите на интоксикация при лабораторни плъхове.

Изследване на Световната здравна организация (СЗО) показва, че южнокорейците изпиват по средно 12.3 литра алкохол за година. Това ги поставя на първо място в азиатскотихоокеанския регион.

Напиването с колеги често срещано в Южна Корея, благодарение на което процъфтява и цяла индустрия срещу махмурлука, генерираща печалби от 125 милиона долара годишно.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати