Вредите от употребата на Розмарин

Розмарин
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
Практичен аксесоар за вашия дом:
Безконтактен автоматичен дозатор за сапун от пяна със сензор
48.00 лв.
Виж ››

Всички сме запознати или сме чували за ползите от употребата на розмарина във всичките му състояния, но до колко обаче сме запознати с вредите, които може да нанесе върху организма ни употребата му.

Розмаринyт се използва като подправка и действа подмладяващо, но по време на бременност не трябва да се консумира, защото може да предизвика контракции, а това, на свой ред, може да предизвика преждевременно раждане.

Розмаринът има и диуретичен ефект, който в някой случай може да доведе до силно стомашно разстройство, последвано от обезводняване.

Също така създава тежест върху бъбреците и не е добре да се използва от хора със заболявания на отделителната система. Има редица рецепти за чай или отвари от розмарин при проблеми с бъбреците и жлъчката, но преди да се пристъпи към употребата им, е добре да бъде извършена консултация със специалист.

Розмаринът повишава кръвното налягане и е добре да се използва от хора с ниско такова, но употребата му не се препоръчва при хора страдащи от хипертония.

Фокача

Чай от розмарин е добра алтернатива на сутрешното кафе, защото има ободряващ ефект, но употребата му непосредствено преди сън не се препоръчва именно заради този негов ефект.

Със сигурност са повече плюсовете от употребата на розмарина, познат още като морска роса, но за хора със здравословни проблеми не са без значение и вредите, който може да нанесе върху организма употребата му.

Консумиран в умерени количества и след вземането под внимание на вредите, които може да нанесе употребата му, розмаринът е уникален еликсир, така че се възползвайте от него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати