Ползите от пъдпъдъчите яйца

пъдпъдъчи яйца

Много хора не са наясно с ползите на пъдпъдъчите яйца. 3-4 пъдпъдъчи яйца съответстват на приблизително 1 кокоше яйце, но съдържащите се в пъдпъдъчите яйца минерали, витамини и хранителни вещества ги правят по-полезни от кокошите.

Пъдпъдъчите яйца съдържат големи количества витамини А и В2, които са в почти достатъчни дози на тези, от които тялото дневно се нуждае. Малките яйчица имат и високо съдържание на протеин и аминокиселини.

Яйцата от пъдпъдък оказват положително влияние върху заболявания като астма и туберкулоза. Пъдпъдъчите яйца увеличават сексуалното желание чрез стимулиране на простатната жлеза. Прочистват организма от токсините и премахват тежките метали. Яйцата на тези малки птици помагат за изхвърлянето на камъните от бъбреците, подсилват имунната система и предпазват организма от заболявания.

Пъдпъдъчите яйца укрепват сърдечния мускул, което намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. Те могат да излекуват страдащите от язва и гастрит, спомагат в борбата с нормалното тегло и предотвратяват затлъстяване, помагат за здравословния растеж и развитието на малките деца.

Пъдпъдъчите яйца са богат източник на витамин D. Липсата на този витамин води до остеопороза. Освен това витамин D действа противораково. Консумацията на яйца от пъдпъдък спомага за регулиране на кръвното налягане, те се борят срещу мигрена, анемия, успокояват храносмилането, предотвратяват екзема, стрес, подобряват мозъчните функции, като стимулират интелекта, осигуряват грижа и красота на кожата и косата, предпазват от диабет, неврологични разтройства.

Пъдпъдъчите яйца не трябва в никакъв случай да се консумират сурови. Например, разбива се едно пъдпъдъче яйце в една водна чаша, добавя се прясно мляко догоре и се добавя 1 ч.л. мед.

Тази смес особено помага при кашлица и алергични реакции, подсилва организма и укрепва имунната система. Достатъчно е на ден да се приема по една чаша от тази смес в продължение на 15 дни. Така лесно може да се отървете от кашлица и алергии.

Пъдпъдъчите яйца са подходящи за консумиране от възрастните хора, но в никакъв случай не бива да се приемат от бебета и малки деца, защото са тежки за техните крехки организми - вредят на бъбреците. Ако децата консумират повече от яйцата, това може да доведе до ранно юношество.

Ако страдате от сърдечни заболявания или сте прекарали инсулт, преди да консумирате пъдпъдъчи яйце, трябва да се консултирате с вашия лекар. Същото се отнася и за страдащите от висок холестерол.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати