gotvach.bg»Статии»Любопитно»Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!

Знаете всичко за плодовете? Помислете пак!

Плодове

Плодовете и зеленчуците са сред най-често използваните храни в ежедневието ни, но има неща, които е хубаво да знаете не само като полезна и интересна, но също така като животоспасяваща информация.

1. Ягодите са единственият плод, чиито семена не се намират вътре в него, а са разположени по повърхността му.

2. Половин грейпфрут може да ви достави 100 процента от необходимата ви доза витамин С за целия ден. Препоръчително е обаче, когато сте болни да се снабдявате с витамин С по друг начин, защото в комбинация с определени медикаменти грейпфрутът става опасен и може да се стигне дори до фатален край.

3. Ябълките не съдържат кофеин, но хапването на една ябълка сутрин действа на организма по същия начин, както и чаша кафе.

4. Харесваните и така популярни млечно-цитрусови смутита водят до киселини в стомаха. Млякото като цяло е продукт, който затруднява храносмилането и се разгражда по-бавно, а когато се смеси с цитрус то се пресича в стомаха поради високата киселинност и води до образуване на киселини и газове. Същото се случва и при комбинирането на кисело мляко с плод.

5. Авокадото е плод, но той всъщност не съдържа захар.

Грозде

6. Ако сложите грозде в микровълнова печка, то ще експлодира веднага.

7. Най- използваният плод в света е доматът. Правилно сте прочели - доматът всъщност не е зеленчук.

8. При недостиг на калций в тялото ви не е задължително да се обръщате веднага към млякото и млечните продукти. В една чаша сушени смокини има точно толкова калций, колкото има и в същото количество мляко.

Изключително вкусни и полезни са, но пак трябва да внимавате с употребата им, защото освен калций в тях има и много захар и доста голямо количество калории.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати